לעיסת גת

כל מה שרציתם לדעת על לעיסת גת.

לעיסת גת היא פעילות הנעשית בדרך כלל בחברותא, בה לועסים לעיסה איטית וארוכה את עלי הגת הצעירים על מנת למצות את החומרים הפעילים שבעלים, חומרים אלקלואידים הנחשבים סמים פסיכו-אקטיביים בדרגה קלה (לשם ההשוואה, מחקר שפורסם בעיתון המדעי Lancet דירג את מנהג לעיסת הגת כמזיק פחות לבריאות ביחס לצריכה של אלכוהול או עישון סיגריות).

פעולת הלעיסה עצמה מכונה בחיבה "לכזן" וה"מכזנים" בחברותא יורקים את העלים שמוצו לאחר הלעיסה ולא בולעים אותם. ניראה כי מנהג לעיסת הגת הוא מנהג בטוח יחסית (כל זמן שלא מגזימים איתו), ואין לו השפעות שליליות על הבריאות או השפעה ממכרת פיזיולוגית. ממליצים לכם לארגן הרבה שתיה ב"תכזינה" שלכם, מפני שפרט לעובדה שהחומר הפעיל בגת הוא ממריץ - הוא גם מייבש